עוגות רולדה מבצק פריך
העוגות הכי מבוקשות בבית שלנו! הסוד הטמון בהן הוא המרקם הפריך והנימוח של הבצק והמילוי הסודי של השוקולד.
במתכון שלהלן הצעה לשני סוגי מילוי – גבינה ושוקולד. אך ניתן כמובן להיות יצירתיים ולמרוח כל ממרח שטעים לכם (חלבה, תמרים ועוד…)
חומרים לבצק בכמות של 3 רולדות:
(מניסיוני – מכפילה ומשלשת את הכמויות… נטרף כהרף עין):
1 חבילת מרגרינה בטעם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כמה שעות קודם), אני יודעת שמרגרינה היא פויה, אבל זה הסוד של הבצק…
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 חבילות קטנות של קמח תופח מאליו של אוסם
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
ללוש הכל לבצק אחיד. ניתן בערבול עדין במיקסר עם וו לישה לבצקים. לשים בקערה עטופה בניילון נצמד ולשים במקרר לכמה שעות (עדיפות ללילה). לחלק לשלושה כדורים וללוש עם עוד קמח, עד שהבצק לא כל כך דביק, בזהירות כדי שלא יהיה יבש מדי. לשטח לעלה עגול בקוטר של כ-35 ס"מ בעזרת מערוך, ולמרוח את אחד הממרחים המוצעים. לגלגל לרולדות תוך הידוק הקצוות כדי שהמילוי לא יברח החוצה. לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בחום בינוני עד הזהבה.
מילוי גבינה:
2 קופסאות גבינה לבנה 9% (אפשר לערבב גבינה כפרית חסרת מליחות כמו הכפרית של אתי מהגחלבה או טוב טעם עם גבינה לבנה רגילה).
1/2 כוס סוכר – מי שאוהב יותר יטעם ויוסיף.
1 ביצה טרופה
מעט קינמון
צימוקים בהירים גדולים
מערבבים את התערובת וממלאים את הרולדות.
מילוי שוקולד נוטלה:
מורחים על כל עלה בעזרת מרית שוקולד נוטלה – מומלץ לחמם מעט במיקרוגל בקערה למריחה קלה יותר. מפזרים אבקת קקאו וניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.
מילוי שוקולד וריבה (הכי מומלץ):
1 צנצנת של ריבת פובידל שזיפים
אבקת קקאו
שבבי אגוזי מלך קצוצים
מחממים את הריבה במיקרוגל ובעזרת מרית מורחים על הבצק, מפזרים אבקת קקאו בנדיבות ואגוזים ומגלגלים.
שדרוג למתקדמים – מחממים את הריבה ומוסיפים קקאו לעיסה, טועמים ומוסיפים קקאו לפי הטעם ומורחים על הבצק.
עוגת מייפל
עוגה פשוטה להכנה, נימוחה ונטרפת בקלות. ראו הוזהרתם. אני מכינה כמות גדולה פי 3. יודע צדיק נפש בהמתו בבית….
חומרים לבלילה בכמות של תבנית מאורכת אחת:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1 שמנת חמוצה או 2/3 כוס מיץ תפוזים במקרה ותרצו תחליף פרווה.
1 כוס קמח תופח
קינמון/ אגוזי פקאן/ שקדים לבנים פרוסים
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במיקסר מערבלים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את החומרים לפי הסדר הבא בתנועות קיפול עדינות: שמן, שמנת, קמח מנופה.
- יוצקים לתבנית מאורכת משומנת בספריי שמן.
- מפזרים מעל לעוגה את התוספות לפי בחירה אגוזים או שבבי שקדים או קינמון.
- אופים עד להזהבה של העוגה כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- בעזרת מזלג או שיפוד יוצרים חורים בעוגה יוצקים מייפל בכמות נדיבה.
- מחכים שהמייפל ייספג ומתחילים לזלול.
חיפוש בתוכנו
ארכיון
קטגוריות
- אמנות ושירה מקומית (158)
- בטחון (19)
- בטיחות (35)
- ביקור בית (4)
- בנות ובני משק שחזרו (11)
- בנות ובני משק שעזבו (13)
- בריאות ורווחה (46)
- גינון (62)
- דבר המערכת (125)
- הנהלה (341)
- הפרטה (133)
- התנדבות (40)
- וידאו (22)
- ותיקים (173)
- חברות (73)
- חגים (10)
- חדר אוכל (4)
- חוגים (8)
- חיות (6)
- חיילים (23)
- חינוך (222)
- חירום (12)
- חניה (18)
- חקלאות (49)
- חשמל (22)
- טור דיעה (27)
- טיולים (43)
- יהדות (29)
- ילדים (132)
- כללי (637)
- לזכרם (225)
- לילדים (12)
- מועצה (2)
- מועצה אזורית עמק חפר (93)
- מזון (33)
- מחזורים (7)
- מטפלים/ות (6)
- מילה טובה (84)
- מים חמים (4)
- מכתבים למערכת (24)
- מפגש מחזור (1)
- מרכז שרותים (43)
- משפחות (194)
- מתכונים (63)
- נדל"ן בקיבוץ (5)
- נוסטלגיה (226)
- נעורים (43)
- סביבה (155)
- סיפורים (115)
- ספורט (42)
- ספרים (13)
- סרטים (83)
- עובדים זרים (7)
- עיצוב הבית (4)
- ענפי הקיבוץ (28)
- עסקים (85)
- פוליטיקה (32)
- פורים (8)
- פרסום (15)
- צבא (1)
- צעירים (86)
- קהילה (499)
- קורונה (39)
- קליטה (169)
- שיוך ונושאים קשורים (145)
- שכונת בנים (166)
- שעשועונים (26)
- שפרירים (10)
- תכירו (12)
- תכנון (163)
- תמונת החודש (40)
- תפוז הזהב (33)
- תקשורת (32)
- תרבות (107)
תגובות אחרונות
- ליאורה פלד על מומחים מנסיון חיים / ענת אופיר
- נויה לס על תפוז הזהב / גדעון כרמל מעניק ל…
- שחף רטר על דעה אישית / עוזי לס
- שרה דוד על כרוב כבוש (רומני) / בלהה זיו
- לאה על הלב הפועם האחרון שנותר לנו / ליאור אסטליין
- דפנה על יונתן סע הביתה / יאיר אסטליין
- רעיה מירון על "בכל זאת, זה צובט בלב" / איילת אסטליין כהן
- נויה לס על תפוז הזהב / ארי כהן לנג מעביר ל…
- רעיה מירון על תפוז הזהב / ארי כהן לנג מעביר ל…
- רעיה מירון על לאבות בלבד / שלמה כהן
כתבות אחרונות
- גח"א בת 71 האם היא מזדקנת בכבוד?
- דבר העורכים / שלמה כהן
- תפוז הזהב / שי פרץ מעניקה ל…
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ענת ברנע
- הצצה אל העתיד / ליאור אסטליין
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / אבי פרנקל
- ובינתיים, ביד השנייה / עפרי, שירה ואיילת
- גח"א חוגג 71. האם הוא מזדקן בכבוד? / גידי שקדי
- מהאדמה ישירות לצלחת / עדנה ארזי
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ברוך גשן
- זה הספין שלי / שירי (הדר) שוביץ
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? דן הורוביץ (הקטן)
- מה לדולה ולכדורגל? / שלמה כהן
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ילדי בית האורן
- סלט עוף עם תפוחים / בלהה זיו
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / נעמה (סלייבי) נווה
- דבר העורכים / ליאור אסטליין
- תפוז הזהב / גדעון כרמל מעניק ל…
- הסטת תשתיות תקשורת בשכונת מגדל המים / דייוויד שרון
- צוות בריאות ורווחה משיק חודש בריאות / יעל לביא גילה
- מי שמטפל בכם / תניה רטר
- את מי זה מעניין בכלל? / היידי עפרון
- המלחמה על הבית ועל הבית של הבית / מיכל בן-נוח וילק
- זבת חלב / דנה ותמיר פרץ
- מומחים מנסיון חיים / ענת אופיר
- תולדות המסע לפולין / שקד אביב
- ילדים זה שמחה / ליאור אסטליין
- עוגת גבינה פירורים / בלהה זיו
- דבר העורכים / שלמה כהן
- תפוז הזהב / עופר דוד מעביר ל…
קטגוריות
אמנות ושירה מקומית בטיחות בריאות ורווחה גינון דבר המערכת הנהלה הפרטה התנדבות ותיקים חברות חינוך חקלאות טור דיעה טיולים יהדות ילדים כללי לזכרם מועצה אזורית עמק חפר מזון מילה טובה מרכז שרותים משפחות מתכונים נוסטלגיה נעורים סביבה סיפורים ספורט סרטים ענפי הקיבוץ עסקים פוליטיקה צעירים קהילה קורונה קליטה שיוך ונושאים קשורים שכונת בנים שעשועונים תכנון תמונת החודש תפוז הזהב תקשורת תרבות