פגשתי את ענת אלון-תירוש בסלון ביתה עוד לפני שהוכרזו תקנות הקורונה המחמירות, כדי לשמוע ממנה על ביזנס ופלז'ר. היאבת 42, ירושלמית במקור, נשואה לליאור תירוש איתו הגיעה לקיבוץ ב-2007. כאן נולדו שלושת ילדיהם: עידו, נעמי ואיתן. הם התגוררו באופן זמני בבית השייך לעדי ונעמה פלדי וב-2009 עברו לביתם בשכונה החדשה.

איך הגעת לתחום הרכש?

"למדתי תואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת בן גוריון כשאת דרכי המקצועית התחלתי בסוכנות נסיעות, אך מהר מאוד הבנתי היכן אוכל לשפר את הכנסתי וסללתי את דרכי לחברת הייטק בגודל בינוני, שם עבדתי כמנהלת נסיעות.

הייתי כפופה למנהלת הרכש שחשפה אותי לתחום. עשיתי קורס רכש, התחלתי לקחת על עצמי תחומי אחריות והתאהבתי בתחום. עבדתי במספר חברות הייטק בתחום זה, עד שלפני ארבע שנים קיבלתי הצעה שלא יכולתי לסרב לה: מנהלת רכש המטה של חברת "מוצרי מעברות". היה קשה לעזוב את "כלוב הזהב " של תחום ההייטק, אבל קסם לי לעבוד קרוב לבית ולנהל תחום בו אני מרגישה בבית".

אחהצ שגרתי במטבח של משפ תירוש, היום מכינים עוגה

אחהצ שגרתי במטבח של משפ תירוש, היום מכינים עוגה

מה כוללת העבודה שלך?

"חברת "מוצרי מעברות" מפעילה שבע חברות, כשהמוכרות הן "אלטמן" ו"ביו-פט". כמנהלת רכש המטה, אני אחראית על כל הרכש שאינו קשור במוצרים: חוזי שכירות וליסינג, ביטוחים, שילוט, גינון, חוזי פנסיה, חשמל, מחשוב, מים ועוד.

אני עוסקת בתחומים רבים ומגוונים מאוד ומנהלת מו"מ עם ספקים. אני חושבת שיש משהו באופי שלי שעוזר לי להיות טובה בתחום – לא לפחד לקרוא חוזים, לקרוא את האותיות הקטנות, להבין את חשיבות נקודות היציאה, לחשב מה טוב לארגון שלי ועוד. אני גם אוהבת לשנות ולגוון ולכן מרתק אותי ללמוד תחומים חדשים בעבודה, כמו, למשל, עולם ביטוחי הסייבר".

איך זה לעבוד בחברה קיבוצית?

""מוצרי מעברות" הייתה חברה ציבורית ורק לאחרונה רכש קיבוץ מעברות את הבעלות המלאה על החברה, כך שזו חברה פרטית בבעלות הקיבוץ. בחברה עובדים כ-300 איש, רובם אינם חברי מעברות וכך גם מנכ"לי החברות, אבל ההנהלה מורכבת רובה מחברי הקיבוץ.

זה לא תמיד פשוט לעבוד בחברה קיבוצית אך בגדול האווירה טובה וחברית וכיף לי להגיע לעבודה וכשצריך, גם לתת מעבר".

ועכשיו לחלק המתוק בחייך – תחביב האפייה

"מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד אפיתי. לא למדתי את התחום אך במשך השנים השתתפתי בלא מעט סדנאות בישול ואפייה ובעיקר העזתי לנסות כי כאמור, אני אוהבת דברים חדשים.

הקפיצה בתחום האפייה הגיעה כשגיליתי את האינסטגרם. התמונות המקסימות שאנשים מעלים עשו לי חשק לנסות דברים חדשים והתחלתי לעקוב אחרי בלוגים של אפייה. אני אוהבת לאכול בעיקר מתוק, אסתטיקה, עיצוב ויופי וסדר ודיוק

באפייה, בניגוד לבישול, יש את כל המרכיבים הללו. צריך להיות מדוייקים מאוד וללכת לפי ההוראות (המשקל במטבח הוא החבר הכי טוב שלי) כשיש הרבה מתוק והמון אסתטיקה ומקום לעיצוב. החלטתי לפתוח חשבון אינסטגרם, עשיתי קורס לצילום בסלולרי והתחלתי להעלות את המאפים המעוצבים שלי. מוזמנים לעקוב (anat.alontirosh).

עמוד האינסטגרם המהמם של ענת

עמוד האינסטגרם המהמם של ענת

קיבלתי טיפים טובים רבים מנעה לוצקי (ברות) חברה אחרת עיצבה לי לוגו חמוד, יש לי קשר עם בלוגריות מתחום האפייה כמו "מיס פטל" האהובה עלי במיוחד ואנשים פונים אלי כשיש להם אירועים מיוחדים וזקוקים לעוגה מיוחדת במינה.

אני פרפקציוניסטית מאוד ולפעמים אני מוכנה לזרוק עוגה או מאפה שהכנתי רק כי זה לא יצא בדיוק כמו שתכננתי ואז ליאור מגיע ואומר לי שאפסיק לבלבל את המוח כי זה נראה מעולה.

ביום הולדת של איתן תכננתי להכין לו עוגת ספיידרמן. חלמתי עליה בלילות במשך חודשיים, עד שהיה לי vision מושלם של איך היא תיראה ואז יצרתי אותה.

עוגת ספיידרמן - חלמתי עליה בלילה במשך חדשיים

עוגת ספיידרמן – חלמתי עליה בלילה במשך חדשיים

ברוב המקרים מדובר בתהליך של מספר ימים והכל נעשה בלילה אחרי שהילדים הולכים לישון או בשישי בבוקר כשאני מתחילה בהכנת האלמנטים ורק אחרי כיומיים מגיעה לאפייה עצמה.

באמצע השבוע אני אופה בדרך כלל משהו קליל יותר עם הילדים וזה כיף גדול להיות איתם במטבח, כאשר יוצא תוצר שגם הם גאים בו.

החלק שלי בארוחות שישי משפחתיות הוא תמיד המנה האחרונה, מה שמאפשר לי לנסות כל פעם קינוח מסוג חדש".

האם התחביב יהפוך לעסק?

"לא כרגע. ליאור עצמאי בעבודתו ולא מתאים לנו עוד עצמאית בבית (וכמה שזה נהיה עוד יותר רלוונטי בימי הקורונה). אני אוהבת את העבודה שלי במעברות וחושבת שיהיה קשה להתפרנס מאפייה. כיף לי שזה תחביב וכרגע אין לי עניין להפוך את זה לעסק".

ומה החלום הבא?

"לעשות קורס בפטיסרי בצרפת וללמוד את יסודות הקונדיטוריה כמו שצריך. זה חלום שדחיתי כי נולדו הילדים, אבל אני מאמינה שהוא יתגשם".

ולפני פרידה, מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות

חומרים:

200 גר' חמאה

285 גר' סוכר חום כהה

80 גר' סוכר

175 גר' קמח

175 גר' קמח כוסמין לבן

1.25 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 ביצה L

1 כפית תמצית וניל

225 גר' שוקולד צ'יפס ועוד מטבע שוקולד לשים על העוגייה (אני השתמשתי בשוקולד של ולרונה)

מלח גס לפיזור

עוגיות השוקולד צ'יפס שבמתכון - חייבים לנסות!

עוגיות השוקולד צ'יפס שבמתכון – חייבים לנסות!

 

אופן ההכנה:

 ממיסים חמאה על אש בינונית.

מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את שני סוגי הסוכר. מערבבים עד שהתערובת אחידה. מניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים שני סוגי קמחים,  סודה, א. אפייה ומלח. מניחים בצד.

לקערת הסוכר מוסיפים ביצה, מערבבים לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל. מערבבים לאיחוד.

מוסיפים לקערת החמאה חצי מכמות היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לאיחוד.

מוסיפים את החצי השני ומערבבים רק עד לאיחוד (לא לערבב יותר מידי).

מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות. מכסים את התערובת בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 30-60 דק'  לייצוב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מעצבים מהתערובת עיגולים, בוזקים מעט מלח גס ושמים על כל עיגול צ'אנק שוקולד. אופים 8-10 דק. מקררים מעט וזוללים!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42495896