עוגות רולדה מבצק פריך

העוגות הכי מבוקשות בבית שלנו! הסוד הטמון בהן הוא המרקם הפריך והנימוח של הבצק והמילוי הסודי של השוקולד.

במתכון שלהלן הצעה לשני סוגי מילוי – גבינה ושוקולד. אך ניתן כמובן להיות יצירתיים ולמרוח כל ממרח שטעים לכם (חלבה, תמרים ועוד…)

20160624_124435

חומרים לבצק בכמות של 3 רולדות:

(מניסיוני – מכפילה ומשלשת את הכמויות… נטרף כהרף עין):

1 חבילת מרגרינה בטעם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כמה שעות קודם), אני יודעת שמרגרינה היא פויה, אבל זה הסוד של הבצק…

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1.5 חבילות קטנות של קמח תופח מאליו של אוסם

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

ללוש הכל לבצק אחיד. ניתן בערבול עדין במיקסר עם וו לישה לבצקים. לשים בקערה עטופה בניילון נצמד ולשים במקרר לכמה שעות (עדיפות ללילה). לחלק לשלושה כדורים וללוש עם עוד קמח, עד שהבצק לא כל כך דביק, בזהירות כדי שלא יהיה יבש מדי. לשטח לעלה עגול בקוטר של כ-35 ס"מ בעזרת מערוך, ולמרוח את אחד הממרחים המוצעים. לגלגל לרולדות תוך הידוק הקצוות כדי שהמילוי לא יברח החוצה. לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בחום בינוני עד הזהבה.

 

מילוי גבינה:

2 קופסאות גבינה לבנה 9% (אפשר לערבב גבינה כפרית חסרת מליחות כמו הכפרית של אתי מהגחלבה או טוב טעם עם גבינה לבנה רגילה).

1/2 כוס סוכר – מי שאוהב יותר יטעם ויוסיף.

1 ביצה טרופה

מעט קינמון

צימוקים בהירים גדולים

מערבבים את התערובת וממלאים את הרולדות.

 

מילוי שוקולד נוטלה:

מורחים על כל עלה בעזרת מרית שוקולד נוטלה – מומלץ לחמם מעט במיקרוגל בקערה למריחה קלה יותר. מפזרים אבקת קקאו וניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.

 

מילוי שוקולד וריבה (הכי מומלץ):

1 צנצנת של ריבת פובידל שזיפים

אבקת קקאו

שבבי אגוזי מלך קצוצים

מחממים את הריבה במיקרוגל ובעזרת מרית מורחים על הבצק, מפזרים אבקת קקאו בנדיבות ואגוזים ומגלגלים.

שדרוג למתקדמים – מחממים את הריבה ומוסיפים קקאו לעיסה, טועמים ומוסיפים קקאו לפי הטעם ומורחים על הבצק.

20160708_180400

עוגת מייפל

עוגה פשוטה להכנה, נימוחה ונטרפת בקלות. ראו הוזהרתם. אני מכינה כמות גדולה פי 3. יודע צדיק נפש בהמתו בבית….

חומרים לבלילה בכמות של תבנית מאורכת אחת:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס שמן

1 שמנת חמוצה או 2/3 כוס מיץ תפוזים במקרה ותרצו תחליף פרווה.

1 כוס קמח תופח

קינמון/ אגוזי פקאן/ שקדים לבנים פרוסים

סירופ מייפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במיקסר מערבלים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מוסיפים את החומרים לפי הסדר הבא בתנועות קיפול עדינות: שמן, שמנת, קמח מנופה.
  4. יוצקים לתבנית מאורכת משומנת בספריי שמן.
  5. מפזרים מעל לעוגה את התוספות לפי בחירה אגוזים או שבבי שקדים או קינמון.
  6. אופים עד להזהבה של העוגה כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. בעזרת מזלג או שיפוד יוצרים חורים בעוגה יוצקים מייפל בכמות נדיבה.
  8. מחכים שהמייפל ייספג ומתחילים לזלול.

 

לכל הכתבות של השפית שוש

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42495896