היה לי קשה להחליט על מתכון לשבועות – יש מיליון אופציות שוות, עוגות, קינוחים ומתוקים מדהימים שמתאימים לחג הזה. ממש קשה!

החלטתי לצייד אתכם בשני מתכונים מעולים ופשוטים – אחד קלאסי, בלי פוזה, שעושה את העבודה. אנשים לא יפסיקו להחמיא לכם. גייסתי למשימת הצילום את אפרת אשל, אז בכלל יצא מושלם. השני (באינטרנט בלבד) – מתכון לעוגה מפונפנת כזו (גם ממש קלה להכנה) שהאורחים בטוח לא יפסיקו להתלהב ולקרוא מלא WOW וכזה… תחליטו אתם איזו גרסה יותר מתאימה לכם.

אני בכל אופן מתכוונת להכין את שתיהן…

עוגת גבינה קלאסית וסופר טעימה: המתכון של בית הקפה המיתולוגי "אורנה ואלה" בשנקין

anat1010

לתחתית:

170 גרם פתי בר טחון דק במעבד מזון

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה מומסת (סופסוף יש במרכולית – תודה תניה!)

לגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 9%

180 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

6 ביצים M

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר 2

2 שקיות סוכר וניל

הכנת התחתית: מערבבים ביסקוויטים עם סוכר וחמאה. משמנים את התבנית ומהדקים את התחתית היטב. שמים במקפיא ל-20 דק' לפחות. אפשר יותר גבינה: שמים את הגבינה, הסוכר ותמצית וניל בקערה ומערבלים במיקסר יד או מקצף גדול. מוסיפים לבלילה את הביצים אחת אחת. ומערבלים לבלילה אחידה. מחממים תנור ל-150 מעלות יוצקים את הבלילה מעל התחתית ואופים 40-45 דק'. עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין רכה במרכזה (נראת לא אפוייה מספיק – זה בסדר…). ממליצה לסובב את התנור אחרי חצי שעה כדי שיהיה יותר אחיד. מוציאים ומצננים 15 דק'.

הציפוי: מערבבים בקערית שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל. מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף. מהשוליים כלפי המרכז. אופים עוד 8 דק'. לצנן לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

WhatsApp Image 2019-06-02 at 12.07.35

עוגת מסקרפונה ולוטוס קפואה עם קראנץ' קורנפלקס מתכון מתוך הבלוג "מתוקים שלי"

תבנית בקוטר 22 ס"מ או 24 ס"מ
לקראנץ' קורנפלקס
4 כוסות (100 גרם) קורנפלקס
200 גרם ממרח לוטוס
לבסיס
1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק
50 גרם חמאה מומסת
לגלידת וניל
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
2מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
100גרם אבקת סוכר מנופה
1כפית גדושה מחית וניל (או כף תמצית וניל)
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז וממותק
לציפוי
1/2כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

הכנת הקראנצ': מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות ורק עד שהוא הופך נוזלי. מערבבים ויוצקים על הקורנפלקס. מערבבים היטב כך שהקורנפלקס יצופה כולו בממרח. משטחים בתבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה ושומרים בינתיים במקפיא להתייצבות.
הכנת הבסיס: מערבבים היטב את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים לבסיס התבנית בשכבה אחידה. מניחים שקף (להשיג בחנויות המתמחות באפייה) בגובה 8-10 ס"מ בחלק הפנימי של התבנית ושומרים בינתיים במקרר או במקפיא. (השקף הכרחי כיוון שהבלילה תעבור את גובה התבנית הסטנדרטית).
הכנת הגלידה: בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את המסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה. מקפלים לתערובת את החלב הממותק רק עד להטמעה. יוצקים מחצית מהגלידה על הבסיס. מפזרים מעל שכבה נדיבה של קראנץ' קורנפלקס,
שומרים חלק מהקראנץ'. יוצקים מעל את המחצית השנייה של הגלידה. מיישרים את פניה, מכסים ושומרים במקפיא ללילה שלם.

20160611_212916

הכנת הציפוי: לפניי ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מחממים מעט את הממרח במיקרוגל רק עד שהוא מתרכך והופך נוזלי. יוצקים על גבי העוגה. מפזרים מעל את יתר הקורנפלקס ומגישים מיד. את מה שנותר מהעוגה שומרים שוב במקפיא.

חג שמח ומתוק!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42495896