אני מיושן.
אולד סקול, אולד פאשן בכל רמ"ח אבריי, מאמין בכל לבי במה שלמדתי מקדמת דנא ומשתדל ליישם זאת בכמה שיותר מתחומי החיים, בטח ובטח בעבודת העיתונאות. אני דוגל בעבודה עיתונאית של פעם, כזו שיורדת לשטח, מתחת לפני השטח וחשה את המציאות בכל החושים, ללא אמצעי תיווך.
מכיוון שכך, הרי שעם הסנונית הראשונה אשר בישרה על תחילת תקופת ההרצה של המחלבה המשודרגת של דנה ותמיר פרץ, לא היססתי: בבוקר מקפיא עליתי על האופניים (הישנות) שלי ודיוושתי בעוז אל עבר הנקודה השוכנת בפאה הצפון-מערבית של מכון החליבה.
השתחלתי אל התור ובפנים כבר פעילות ערה, אנשים בוחנים, טועמים ובודקים כשמעבר לוויטרינה הזוג הצעיר חותך, מייעץ, מכוון ובעיקר שמח. כשהגיע תורי לא היססתי – טעמתי מזה, גם מזה ולבסוף לקחתי את ההיא בת השנתיים וגם גורגונזולה חריפה אבל כאמור, עיתונאות אמיתית עושים כמו שצריך, מה שאומר שעלי להקריב הכל ולנסות על עצמי את תוצאות התחקיר.
לקראת ארוחת הצהריים נערך הניסוי: קערת הבולונז המהבילה המתינה בסבלנות, בעוד אני חותך וקורע וזורה מעליה חתיכות נכבדות מההיא בת השנתיים. כאשר התנוססה גבעה יפה בת שנתיים מעל ערימת הבולונז (ראו תמונה מצורפת) מזגתי בירה קרה והתיישבתי לעשות עבורכם את העבודה. נכון, עבודה קשה – אבל עבור קוראי העלון אני, כאמור, נותן את הכל. מה זה הכל? ליקקתי כל מילימטר מהצלחת ומה אומר ומה אגיד לכם? עיתונאות קלאסית במיטבה ! מאוחר יותר הטבעתי גם את הגורגונזולה בבריכת שמן זית סורי ורק חלה טרייה סייעה לי במלאכה הסיזיפית וכפויית הטובה של ייבוש כל הבריכה הזו.
אה, איך הגבינות? שירה צרופה.
"מותג בוטיק אקסקלוסיבי, כזה שנשאר קטן אבל חזק בתודעה", כך מאפיינים דנה ותמיר את החזון. זו התשובה שלהם כשאני פוגש אותם בשעת לילה מאוחרת ושואל איך ייראה הפרוייקט בעוד עשור. "אה", הם נזכרים ומוסיפים "שיהיו לנו גם חיים. ושנהיה מאושרים".
רגע, אני מתעניין – היום אתם מאושרים? מתברר שכן.
למי שפיספס, להלן תקציר הפרקים הקודמים והדרך אל האושר: "הכרנו באוסטרליה ואחרי שטיילנו וחזרנו, הלך והתברר לנו שאנחנו רוצים לייצר אוכל", מספר תמיר. "למדתי ביוכימיה וטכנולוגיה של המזון ברחובות ושם התכווננתי לנושא ייצור הגבינות. התחלתי לעבוד ביעקבס ואז נסענו לאיטליה, ללמוד ולהתנסות בתהליכי ייצור הגבינות. כשחזרנו כבר ידעתי שתהיה לי מחלבה לייצור גבינות ושזה יהיה פה. התחלתי לעבוד עם אתי בגחלבה ובתחילת 2020 החלפתי אותה".
כאמור, כבר מההתחלה הם כיוונו גבוה, אבל לא הכל הלך חלק. "למרות שהבהרתי בצורה ברורה לכולם שאני רוצה ביזנס והלכתי על זה בכל הכח, הרי שבמשך יותר משנה דברים לא זזו ולא התקדמו, כי לא הייתה אוזן קשבת בהנהלה ולא נוצר שיתוף פעולה".
ואז הגיע סיזל.
"השינוי הגדול הגיע עם מינויו של סיזל למנהל העסקי. הוא הבהיר לי מראש שהוא הולך איתנו ולא סתם הולך, אלא בפורמט של הגדלת העסק. ההתגייסות שלו הייתה טוטאלית והנה, הוצאנו רשיון ייצור מזון בתוך ארבעה חודשים, מה שלעיתים לוקח שנים. היום גח"א ואנחנו שותפים 50-50 בהשקעות וברווחים".
מתברר כי גם בעשור השלישי של המאה ה-21, יצרן גבינות צריך לעבוד קשה. "בכל בוקר אני במחלבה כבר בחמש וחצי, מחכה לסיום החליבה ואז מתחיל לעבוד ולייצר. זו עבודה פיזית קשה, בידיים, מכיוון שזה תהליך מסורתי, אין טריקים ואין קיצורי דרך ואין מכונות. ככה הצרכן מקבל גבינה ובתוכה את הנפש של הגבן אשר יצר אותה. אני נמצא שם 11 שעות ביום, לעיתים שוכח לאכול, כי זו ממלכה עם חוקים ברורים מאוד – זה דבר חי. כל עונה מורגשת ומאופיינת מכל זווית ואספקט".
לתמיר יש נקודה חשובה שהוא רוצה להדגיש. "דנה היא המנוע של העסק הזה. היא תמיד הסתכלה על החלום המשותף שלנו מלמעלה וכשהיה קשה והיו לי הרהורי כפירה, היא זו שדאגה להתוות את הכיוון וידעה שהכל יסתדר בסופו של דבר ושיהיה מי שיבין אותנו ויילך איתנו". ביומיום דנה אחראית על השיווק, השיווק הדיגיטלי, התנהלות מול הקיבוץ ובכלל על האדמיניסטרציה השוטפת.
עם ההצלחה, התרחב גם מעגל המשימות. "יש לנו המון שליחויות והפצה", היא מספרת. "את כל השליחויות אנחנו עושים עדיין עם הסיאט שלנו ולאחרונה התרחב מעגל הלקוחות שלנו: אנחנו עובדים עם טובי השפים בארץ ועם מעדניות מובחרות. חשוב להזכיר שבמחלבה שלנו יש 10 אחוזי הנחה לחברי הקיבוץ".
חוץ מזה – בתור זוג צעיר והורים לתינוקת, הם נמצאים בתור לשכונה ג' ורוצים לבנות פה בית. אנחנו ממשיכים לדבר על השוק הישראלי הקשה, על חוסר ההיכרות של הקהל הישראלי בכל הקשור לתרבות הגבינות, על כמות מול איכות ואז כולנו כבר צריכים ללכת לישון. כשאנחנו נפרדים, אני מבטיח להם ולי, להמשיך ולבדוק את ההתפתחויות בחנות שלהם, כי ככה זה בעיתונאות חוקרת: תמיד עם היד על הדופק והגורגונזולה.
חיפוש בתוכנו
ארכיון
קטגוריות
- אמנות ושירה מקומית (158)
- בטחון (19)
- בטיחות (35)
- ביקור בית (4)
- בנות ובני משק שחזרו (11)
- בנות ובני משק שעזבו (13)
- בריאות ורווחה (46)
- גינון (62)
- דבר המערכת (125)
- הנהלה (341)
- הפרטה (133)
- התנדבות (40)
- וידאו (22)
- ותיקים (173)
- חברות (73)
- חגים (10)
- חדר אוכל (4)
- חוגים (8)
- חיות (6)
- חיילים (23)
- חינוך (222)
- חירום (12)
- חניה (18)
- חקלאות (49)
- חשמל (22)
- טור דיעה (27)
- טיולים (43)
- יהדות (29)
- ילדים (132)
- כללי (637)
- לזכרם (225)
- לילדים (12)
- מועצה (2)
- מועצה אזורית עמק חפר (93)
- מזון (33)
- מחזורים (7)
- מטפלים/ות (6)
- מילה טובה (84)
- מים חמים (4)
- מכתבים למערכת (24)
- מפגש מחזור (1)
- מרכז שרותים (43)
- משפחות (194)
- מתכונים (63)
- נדל"ן בקיבוץ (5)
- נוסטלגיה (226)
- נעורים (43)
- סביבה (155)
- סיפורים (115)
- ספורט (42)
- ספרים (13)
- סרטים (83)
- עובדים זרים (7)
- עיצוב הבית (4)
- ענפי הקיבוץ (28)
- עסקים (85)
- פוליטיקה (32)
- פורים (8)
- פרסום (15)
- צבא (1)
- צעירים (86)
- קהילה (499)
- קורונה (39)
- קליטה (169)
- שיוך ונושאים קשורים (145)
- שכונת בנים (166)
- שעשועונים (26)
- שפרירים (10)
- תכירו (12)
- תכנון (163)
- תמונת החודש (40)
- תפוז הזהב (33)
- תקשורת (32)
- תרבות (107)
תגובות אחרונות
- ליאורה פלד על מומחים מנסיון חיים / ענת אופיר
- נויה לס על תפוז הזהב / גדעון כרמל מעניק ל…
- שחף רטר על דעה אישית / עוזי לס
- שרה דוד על כרוב כבוש (רומני) / בלהה זיו
- לאה על הלב הפועם האחרון שנותר לנו / ליאור אסטליין
- דפנה על יונתן סע הביתה / יאיר אסטליין
- רעיה מירון על "בכל זאת, זה צובט בלב" / איילת אסטליין כהן
- נויה לס על תפוז הזהב / ארי כהן לנג מעביר ל…
- רעיה מירון על תפוז הזהב / ארי כהן לנג מעביר ל…
- רעיה מירון על לאבות בלבד / שלמה כהן
כתבות אחרונות
- גח"א בת 71 האם היא מזדקנת בכבוד?
- דבר העורכים / שלמה כהן
- תפוז הזהב / שי פרץ מעניקה ל…
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ענת ברנע
- הצצה אל העתיד / ליאור אסטליין
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / אבי פרנקל
- ובינתיים, ביד השנייה / עפרי, שירה ואיילת
- גח"א חוגג 71. האם הוא מזדקן בכבוד? / גידי שקדי
- מהאדמה ישירות לצלחת / עדנה ארזי
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ברוך גשן
- זה הספין שלי / שירי (הדר) שוביץ
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? דן הורוביץ (הקטן)
- מה לדולה ולכדורגל? / שלמה כהן
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / ילדי בית האורן
- סלט עוף עם תפוחים / בלהה זיו
- גח"א חוגג 71 שנים. האם הוא מזדקן בכבוד? / נעמה (סלייבי) נווה
- דבר העורכים / ליאור אסטליין
- תפוז הזהב / גדעון כרמל מעניק ל…
- הסטת תשתיות תקשורת בשכונת מגדל המים / דייוויד שרון
- צוות בריאות ורווחה משיק חודש בריאות / יעל לביא גילה
- מי שמטפל בכם / תניה רטר
- את מי זה מעניין בכלל? / היידי עפרון
- המלחמה על הבית ועל הבית של הבית / מיכל בן-נוח וילק
- זבת חלב / דנה ותמיר פרץ
- מומחים מנסיון חיים / ענת אופיר
- תולדות המסע לפולין / שקד אביב
- ילדים זה שמחה / ליאור אסטליין
- עוגת גבינה פירורים / בלהה זיו
- דבר העורכים / שלמה כהן
- תפוז הזהב / עופר דוד מעביר ל…
קטגוריות
אמנות ושירה מקומית בטיחות בריאות ורווחה גינון דבר המערכת הנהלה הפרטה התנדבות ותיקים חברות חינוך חקלאות טור דיעה טיולים יהדות ילדים כללי לזכרם מועצה אזורית עמק חפר מזון מילה טובה מרכז שרותים משפחות מתכונים נוסטלגיה נעורים סביבה סיפורים ספורט סרטים ענפי הקיבוץ עסקים פוליטיקה צעירים קהילה קורונה קליטה שיוך ונושאים קשורים שכונת בנים שעשועונים תכנון תמונת החודש תפוז הזהב תקשורת תרבות