אני לגמרי בצד של המתוקים… הם הכי עושים לי את זה ולא משנה כמה התפוצצתי מהארוחה, יש לי קיבה נפרדת לקינוח. אבל אני גם לגמרי אוהבת לאפות מלוחים. הקיש הזה יצא פשוט מדהים! גם יפה וגם טעים.
קיש פטריות עם גבינת עזים לקישוט, סלט ירוק בצד ויש לכם ארוחה מעולה!
מה צריכים?

פשטידה תירוש

תבנית פאי 26
לבצק

280 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקןביות
1 ביצה
כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

למלית

3 סלסלות פטריות
30 גרם חמאה
50 גרם אגוזים מכל סוג חתוכים גס. אני עשיתי עם אגוזי מלך
0.5 כוס יין לבן לא מתוק, אבל איכותי
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

לקרם רויאל

מיכל שמנת לבישול
2 ביצים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 כף קמח

לקישוט

גבינת עזים (פרומעז)

מתחילים בבצק:
שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח (מנופה), הביצה והמלח ומעבדים מעט. מוסיפים 2 כפות מים ואם הבצק קצת יבש מוסיפים כף נוספת.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול של כ-30 ס"מ. מרפדים את התבנית ומהדקים היטב. דוקרים במזלג ושמים במקפיא לשעה.
הכנת המלית:
חותכים פטריות לקוביות
מחממים במחבת חמאה ומוסיפים את קוביות הפטריות (אפשר גם לטגן בצל אם אוהבים)
כשהפטריות מתחילות לאבד את נפחן, מוסיפים יין ומתבלים. מגבירים אש ומחכים לצמצום הנוזלים (זה לוקח קצת זמן, אז סבלנות)
מסננים כחצי שעה
מוסיפים אגוזים
רוטב רויאל
טורפים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה
מרכיבים את הקיש
מחממים תנור ל-170 מעלות
ממלאים את הבצק בפטריות
שופכים מעל את הרויאל ומקשטים בגבינת עזים
אופים 40-45 דקות עד שהבצק וגבינת העזים זהובים.
בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

42495896