22

חצי ק"ג כבדי עוף טריים מנוקים

שמן קנולה

בצל גדול קצוץ

50 ג' חמאה

6 שיני שום גדולות

סויה

אגוז מוסקט

יין אדום (קברנה סוביניון)

גזר גדול חתוך לחצי ופרוס לרצועות דקות

מלח + פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

2 גבעולי שמיר קצוץ דק

הכנה

מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה, משחימים את הבצל הקצוץ ומוציאים.

מניחים הכבדים על קרש, בוזקים על כל חתיכה מעט מלח + פלפל שחור + פפריקה.

מניחים הכבדים במחבת על להבה גדולה. הופכים כל כמה שניות, כדי לצרוב את המעטפת.

מנמיכים את האש, מפנים את מרכז המחבת ומוסיפים חמאה במרכז הפנוי ועליה כותשים את השום, כך שרק החמאה תקבל את טעם השום.

בוזקים על הכבדים כמה טיפות סויה + אגוז מוסקט.

מערבבים את תכולת המחבת, מוסיפים יין, מפזרים גזר, מכסים ומעלים את עוצמת האש.

כאשר מבעבע, מנמיכים לאש בינונית במשך 3 דקות ומכבים.

ממתינים 5 דקות, מפזרים את השמיר ומגישים עם אורז לבן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

42495896