אנחנו רוצים לספר לכם מה אנחנו עומדים לעשות בחדרוכל. חשוב לנו שאתם תהיו שותפים
כמו כל המשק, חדר האוכל בגבעת חיים איחוד עבר ועובר את תקופת הקורונה עם טלטלות ושינויים לרוב. אבל לפעמים בחיים, צריך איזו קריאת כיוון או קריאת השכמה, כדי להבין איך להתייעל ומה הכי טוב לך ולמקום עבודתך.
הקורונה, על כל מגרעותיה, הביאה גם שינויים מבורכים שאולי היו צריכים להתרחש כבר מזמן, אך בשל קיבעון מחשבתי, שגרה, חוסר זמן ואינרציה, לא קרו ולא היה להם מקום. לא ניכנס לכל השינויים שהתרחשו אצלנו בחדרוכל מאז תחילת התקופה המוזרה הזו (על כך אולי בכתבת המשך) אבל נשמח לספר לכם על תהליך מעניין שעברנו ועוברים בימים אלה ממש.
לאכילה בחדרוכל שורשים הנטועים עמוק בהיסטוריה שלנו כקיבוץ המלווים אותנו בצורה זו או אחרת כבר שנים רבות. אין דבר משמח יותר מלראות חדרוכל הומה אדם והמפגשים הבינאישיים שהתקיימו אצלנו, היו מרגשים וחשובים לנו כקהילה. ילדים ומבוגרים, צעירים ואוכלי חוץ, כולם יחד תחת קורת גג אחת, אבל אז הגיעה הקורונה והכריחה את כולנו לצאת למסע מאתגר בחיפוש אחר ארוחת הצהריים שלנו.
ארוחת צהריים אינה רק הזנה, אלא גם דברים רבים אחרים – הפסקה באמצע היום, מפגש עם אנשים, נחמה, פגישה עם הילדים, מקום טוב באמצע היום הנותן פרספקטיבה מה היה ולאן היום הזה ממשיך.
עבור רבים, ההפסקה הזו השתנתה וזה לא קל, אך למזלנו הכלכלי, החדרוכל ממשיך לתפקד ואנשים מצביעים ברגליים ובאים לקחת אוכל.
בזמן הקורונה, נראה שהחוץ הפך להיות בתוך: ילדים שמחפשים צל לשבת לאכול, קבוצות עובדים המוצאים ספסל נחמד ועושים הפסקת צהריים, הפאב הפך למסעדה קטנה, שולחנות העץ בבית וינה ומחוץ לחדרוכל הפכו למבוקשים ובקיצור אנשים מחפשים וגם מוצאים. זה מצוין שבתקופה כזו, חדרוכל יכול להעניק מענה של וודאות ושקט לכל הקהילה.
אבל אט אט, התחלנו מוצאים את עצמנו אוספים ערמות של פלסטיקים מכל מקום בסביבה, בדשא ובפאב. גם החתולים והכלבים נהנים מהמצב, מחבלים בפחים ומפזרים קופסאות פלסטיק לכל עבר בחיפוש שאריות מהאוכל שלנו.
מעבר לפגיעה בנוף המקסים מסביב לחדרוכל, יש פה משהו גדול הרבה יותר. מזה זמן שיש קריאות בכל אתרי איכות הסביבה וסרטים מרתקים על מקומנו הצנוע בכדור הארץ (כמו "Our Planet" של דייוויד אטנבורו בנטפליקס המומלץ מאוד) אודות התקדמותנו לנקודת האל-חזור מבחינה סביבתית.
זה לא חדש ואנחנו בטח לא מגלים לאף אחד דברים שלא ידע, אך לכולנו נוח מאוד לחשוב שזה נורא ואז להגיע למציאות ולשכוח שגם עלינו מוטלת אחריות אישית לכל הדבר הגדול הזה. הנה כמה נתונים:
- החל מאמצע המאה הקודמת, יוצרו בעולם מעל שמונה מיליארד טון (!) פלסטיק.
- כדי שפלסטיק יתחיל להתפורר, צריכות לחלוף כ-450 שנים. לאחר מכן, תהליך הפירוק נמשך 50-80 שנים נוספות. המשמעות? שום חתיכת פלסטיק עדיין לא התפרקה.
- כ-75% מפסולת החופים הינה פלסטיק.
- בכל שנה משליכה תעשיית הדייג העולמית לבדה, לים כמות עצומה של פסולת פלסטיק. מדי שנה, כ- 150,000 טונות של פלסטיק מגיעים אל הים (אריזות, רשתות ומצופים). פסולת זו גורמת למותם של בעלי חיים ימיים רבים המחשיבים אותה בטעות למזון.
- ב-40% מהפלסטיק המיוצר נעשה שימוש חד-פעמי בלבד.
למרות כל זאת, כמות הפלסטיק הממוחזר נותרה בעינה – 27%, כנראה בשל הגדלת ייצור הפלסטיק.
לכן החלטנו כי מתחילת השנה החדשה, אנחנו מתחילים במהפכת כלי הפלסטיק בחדרוכל. המטרה היא לסיים את השימוש בכלי הפלסטיק ולעבור לכלים מתכלים השומרים על סביבתנו. אתם תוכלו להמשיך להגיע עם הכלים שלכם מהבית, אבל החל מחודש פברואר לא ניתן יהיה לקנות כלי פלסטיק בחדרוכל אלא רק כלים מתכלים. יחכו לכם מגוון כלים וכלים רב-פעמיים לקנייה, כולל מנשקות (מי שלא יודע מה זה, יצטרך לעבור בחינה בכתב ובעל-פה לפני שיקבל אוכל) במגוון סוגים ודגמים והכל במחיר עלות בלבד. אם נתגייס כולנו לכך, נוכל למנוע שימוש לא הכרחי בכלים שיהיו פה הרבה אחרי לכתנו ויחכו לצאצאינו בפינה.
אנחנו כאן, לשאלות והערות. נעדכן בתהליך וכמובן שנמשיך להכין לכם אוכל טעים ולהיות קשובים. מקווים להיפגש שוב בקרוב לארוחות שמחות סביב השולחנות וצוות החדרוכל מאחל לכולנו שנת 2021 בריאה ואקולוגית.
2 Responses to המהפכה הקטנה שלנו בחדרוכל / אלה מירון וגיל דותן
כתיבת תגובה לבטל
חיפוש בתוכנו
ארכיונים
קטגוריות
- אמנות ושירה מקומית (159)
- בטחון (20)
- בטיחות (35)
- ביקור בית (5)
- בנות ובני משק שחזרו (12)
- בנות ובני משק שעזבו (15)
- בריאות ורווחה (47)
- גינון (62)
- דבר המערכת (129)
- הנהלה (346)
- הפרטה (137)
- התנדבות (42)
- וידאו (22)
- ותיקים (175)
- חברות (73)
- חגים (10)
- חדר אוכל (4)
- חוגים (8)
- חיות (6)
- חיילים (23)
- חינוך (224)
- חירום (16)
- חניה (18)
- חקלאות (50)
- חשמל (22)
- טור דיעה (30)
- טיולים (45)
- יהדות (29)
- ילדים (134)
- כללי (640)
- לזכרם (227)
- לילדים (12)
- מועצה (2)
- מועצה אזורית עמק חפר (96)
- מזון (39)
- מחזורים (8)
- מטפלים/ות (6)
- מילה טובה (84)
- מים חמים (4)
- מכתבים למערכת (24)
- מפגש מחזור (1)
- מרכז שרותים (43)
- משפחות (194)
- מתכונים (68)
- נדל"ן בקיבוץ (5)
- נוסטלגיה (226)
- נעורים (43)
- סביבה (158)
- סיפורים (115)
- ספורט (42)
- ספרים (13)
- סרטים (83)
- עובדים זרים (7)
- עיצוב הבית (4)
- ענפי הקיבוץ (32)
- עסקים (86)
- פוליטיקה (34)
- פורים (8)
- פרסום (15)
- צבא (1)
- צעירים (87)
- קהילה (503)
- קורונה (39)
- קליטה (169)
- שיוך ונושאים קשורים (146)
- שכונת בנים (168)
- שעשועונים (26)
- שפרירים (10)
- תכירו (14)
- תכנון (164)
- תמונת החודש (40)
- תפוז הזהב (38)
- תקשורת (32)
- תרבות (107)
תגובות אחרונות
- לאה אשכנזי הרץ על לאנשים הטובים של גבעת חיים איחוד / משפחת ברוש, נחל עוז
- נאוה על הצעת מועמדותי למועצה / יעל דייג
- נויה לס על הצעת מועמדותי למועצה / יעל דייג
- ליאורה פלד על מומחים מנסיון חיים / ענת אופיר
- נויה לס על תפוז הזהב / גדעון כרמל מעניק ל…
- שחף רטר על דעה אישית / עוזי לס
- שרה דוד על כרוב כבוש (רומני) / בלהה זיו
- לאה על הלב הפועם האחרון שנותר לנו / ליאור אסטליין
- דפנה על יונתן סע הביתה / יאיר אסטליין
- רעיה מירון על "בכל זאת, זה צובט בלב" / איילת אסטליין כהן
כתבות אחרונות
- דבר העורכים / ליאור אסטליין
- תפוז הזהב / תניה רטר מעבירה ל…
- גח"א במלחמה – אוקטובר 2023 / ליאורה רופמן, יו"רית קיבוץ
- ומה מספרים המתארחים מהעוטף? / שלמה כהן
- תנו להם רובים / ליאור אסטליין
- מתנדבות 2023 / שלמה כהן
- ממלכת דוד / ליאור אסטליין
- עוף ברימונים / יהושע זיו
- לאנשים הטובים של גבעת חיים איחוד / משפחת ברוש, נחל עוז
- דבר העורכים / שלמה כהן
- תפוז הזהב / שלוה ברוך מעבירה ל…
- משולחנו של מנהל הקהילה / יוני ארי
- הזמנה לבכי / ארנון לפיד
- אנחנו שנינו מאותו הכפר / שלמה כהן
- מן הנעשה בשדותינו / ניצן וייסברג, מנהל ענף הצומח והחקלאות
- חשמל בכפות ידיו / ליאור אסטליין
- הגנים לקראת השנה החדשה / אנטה ז'סטקוב, רכזת הגיל הרך
- יונתן סע הביתה – חלק שישי / יאיר אסטליין
- על שינוי אקלים, פאנלים סולאריים ואחריות / רענן רז
- סלט חסה עם גרגירי רימון / בלהה זיו
- הצעת מועמדותי למועצה / יעל דייג
- על מועמדותי בבחירות למועצה האזורית / מיכל רסיס
- עושות שלום נפגשות עם פלסטיניות / שלמה כהן
- דבר העורכים / ליאור אסטליין
- תפוז הזהב / זהבה צ'רבינקה מעבירה ל…
- על החיים ועל המוות / שלמה כהן
- אמוציות של נוי / ליאור אסטליין
- "אני מרגיש בושה" / יואב מורג
- טעון שיפור / שלמה כהן
- ארץ אוכלת יושביה / גידי שקדי
קטגוריות
אמנות ושירה מקומית בטיחות בריאות ורווחה גינון דבר המערכת הנהלה הפרטה התנדבות ותיקים חברות חינוך חקלאות טור דיעה טיולים יהדות ילדים כללי לזכרם מועצה אזורית עמק חפר מזון מילה טובה מרכז שרותים משפחות מתכונים נוסטלגיה נעורים סביבה סיפורים ספורט סרטים ענפי הקיבוץ עסקים פוליטיקה צעירים קהילה קורונה קליטה שיוך ונושאים קשורים שכונת בנים שעשועונים תכנון תמונת החודש תפוז הזהב תקשורת תרבות





אלה וגיל,
כל הכבוד לכם ותודה רבה – גם על הניהול המצויין של חדר האוכל בתקופה המאתגרת הזו וגם (ובמיוחד) על המהלך הזה שאתם מובילים! חשוב ומתבקש מאוד.
כל הכבוד ובהצלחה!