השבוע התפרסם בעיתון "ידיעות הקיבוץ" שקיבוצנו הפסיד כשניים-וחצי מיליון (!) שקל בעסקת לוחות סולריים שנכשלה. כן, אני כבר מעבר לשמונים אבל עדיין לא עובר-בוטל ואני רוצה – וגם מגיע לי – לדעת מה קורה בקיבוץ; ואני שואלת בשם כמה מאות חפ"שי הקיבוץ (החברים הפשוטים, אלה שלא במועצה ולא במוסדות) – למה נמנע מאיתנו המידע הזה ואנחנו  צריכים לחכות שהוא יגיע לעיתון וממנו נקבל אותו ולא ממנהלי הקיבוץ ומנהלת המידע שלו, האמונים על כך. ואיך קרה שכמה עשרות חברים שותפי סוד לא מעבירים אותו לשאר החברים, שאותם הם אמורים לשרת. כן, נשיאה בתפקיד ציבורי היא שירות לחברים, לא להנהלה.

נדמה לי שהיה זה לקראת בחירת היו"ר החדש, כאשר מונתה ועדה (או צוות, כמו שמעדיפים היום) לבדוק למה הציבור לא רוחש אמון למוסדות. האם השתנה דבר מה מאז? להיפך, ההנהלה התחילה לפעול כדי להעביר את הקיבוץ לדמוקרטיה "ייצוגית". משמע, החברים בוחרים "מנהלים", או בעלי תפקידים בשמות שונים והם מנהלים את הקיבוץ בלי לשאול את החברים. הקיבוץ החליט עקרונית נגד, אבל בפועל נראה שאנו שועטים בכיוון הזה. שלא כבעבר, בעלון לא מתפרסמים דוחות והחלטות של המוסדות המחליטים, וגם לקראת דיונים במועצה לא מפורסם חומר רקע.

חברים מנהלים, אנחנו רוצים לדעת!!!

 

תגובה

לתמר שלום,

להלן תשובתי בנושא הספציפי של הפרסום ומעט יותר בכללי:

פרוטוקול המועצה (7.7.15), שבו דווח בפירוט על סיום הבוררות עם דוראל פורסם באתר.

למעשה, את המידע על הקורה במועצה ניתן לקבל בדרכים הבאות:
1. מגיעים למפגשי מועצה (מודיעים מראש על הנושאים).
2. צופים בשידור ישיר של המועצה או שידורים חוזרים בערוץ הוידאו.
3. קוראים בפרוטוקול המועצה המפורסם באתר החברים.
4. קוראים בפרוטוקול שמונח בדואר לאחר הפרסום.
5. פונים למזכירות כדי לעיין בפרוטוקולים.

אני מוסיפה עוד ערוץ – ניתן להגיע אלי ואדפיס את הפרוטוקול למי שלא הצליח להגיע לדואר או שפספס.

ועם זאת…
אני לגמרי מסכימה שניתן לעשות יותר מבחינת פרסום המידע ונגישותו, מאחר ולא תמיד נוח ומובן לקרוא פרוטוקולים, ואנסה לפעול לשם כך בעתיד.

ועד שנגיע לשם… אני מקווה שגם האנשים שהמידע חשוב להם ינסו בנתיים להשתמש בערוצים הקיימים (שוב מדגישה שניתן לפנות לטלי סופר, יורם פארן ואלי לעזרה בכניסה לאתר).

היידי עפרון, ניהול מידע וארכיון גח"א

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

42495896