IMG-20230315-WA0004

סע"ר (סיוע-עצמי-ראשוני) עמק-חפר הוא צוות מחלצים איזורי האמור לפעול במקרים של רעידת-אדמה או שטפון המחייבים חילוץ מהיר, אמין, מקצועי ומיומן.

צוותים כאלה הוקמו במקומות שונים בישראל, מתוך מחשבה שאם תתרחש קטסטרופה שכזו, יגיעו הצוותים הצה"ליים לרבי-קומות בערים הגדולות, אך לא לכאן. כידוע, בניינים בני קומה או שתיים עלולים גם הם לקרוס על יושביהם במקרה של רעידת אדמה חזקה והמענה  עד שלושה ימים לאחר האירוע, יכול להגיע רק בידי צוות מקומי.

הצוותים מחולקים לפי איזורי עמק-חפר ומורכבים מאנשי מקצוע, כגון מהנדסים המחליטים אם ואיך ניתן להיכנס למבנה, אנשי קונסטרוקציה, עזרה ראשונה, תקשורת, חשמלאים ואחרים האמורים לספק פתרונות מקצועיים בטווח הקצר והקריטי לאחר הרעידה.

IMG-20230315-WA0002

אחד מאנשי הצוות אמור להיות אחראי לסקר המנטר את מיקום האוכלוסייה באיזור האסון, היות ומידע על כל תושב הוא קריטי בזמן אמת.

אריק סיוון וארי כהן-לנג התנדבו לצוות הנ"ל לפני מספר שנים, אך הקורונה קטעה את ההכנות להקמת, גיבוש והדרכת הצוות של עמק-חפר שהיוזמה להקמתו באה בעיקר משני תושבים.

הראשון היה עמיר מאליכין, בוגר יחידת החילוץ של צה"ל שהחל את מהלך ההקמה של היחידה באיזור. נערכו מספר מפגשים במתכונת מצומצמת, כאשר היחידה אמורה להיות חלק מצח"י (צוות-חירום-ישובי) ולהתמקצע בתחום תוצאות אסונות טבע.

בשנת 2021, נכנס לנושא בחור בשם עידו, שהכניס נפח לפעילות בנושא ולצד גיוס מתנדבים, דאג גם לקידום הנושא במועצה ולהדרכת המתנדבים. הוא וידא כי מבחינה ארגונית יהיה הצוות תחת פיקוד קב"ט עמק-חפר והנושא תוקצב וקודם בהתאם. כעת יש בעמק כ-40 מתנדבים ומנסים לגייס נוספים.

עד כה כללו ההדרכות עזרה-ראשונה, פינוי נפגעים באתר הרס שהוקם לצורך העניין במתחם "נעורים" וגם באתר ההרס של צה"ל שהוא גדול ומורכב הרבה יותר.

באימונים מדומים הנפגעים באמצעות בובות בגודל אנושי, תוך מתן דגש על אופן הפינוי, בטיחות, סדר העדיפויות בפעולות והשלמתן. אם ניתן להקיש משהו מרעידות אדמה קודמות שהיו באזורנו, ניתן להניח שתכיפות אירועים כאלה היא בסדר גודל של אחת לכמאה שנים.

f5__2012_005

אריק סיון, שהשתתף כבר בעבר במשלחת חילוץ בחו"ל, מספר: "התנדבתי בתגובה לקול-קורא למתנדבים ומתוך רצון לתרום לקהילה והנחה שאני יכול לסייע בתחום, אם יהיה צורך. ניסיתי להניע אנשים אחרים להצטרף לארי כהן- לנג ואלי, אך בינתיים ללא הצלחה ובצעדת עמק-חפר יהיה דוכן לקידום העניין. קיבלנו ציוד בסיסי ונקבל ערכת חילוץ שתהיה ברכב, כולל עזרה-ראשונה ופריטים אחרים. יש עגלת חילוץ אחת בעמק חפר והמועצה בדרך לעגלה נוספת. המועצה גם תקצבה את הנושא ויש מי שמקדם את העניין במסירות. מתוכננות השתלמויות נוספות, כולל חילוץ משטפונות כמו שהיה בבת-חפר.

המועצה ואנחנו מחפשים מתנדבים נוספים, עם עדיפות לפרמדיקים, מהנדסים ועוד, אך כל מי שמעונין.ת מוזמן.ת לפנות למועצה בטלפון 050-4556151, לעידו מוזר 054-4416563 לארי לנג-כהן או לאריק סיוון".

IMG-20230315-WA0003

ערב חשיפה למתנדבים יתקיים ביום רביעי, 19 באפריל ויש לציין כי ייצוג הקיבוצים בצוות הוא קטן מאוד. אריק מסיים באומרו שכמובן עדיף שלא נצטרך להיכנס לפעולת הצלה, אך אם חס-וחלילה יהיה צורך, לפחות יהיו מספר אנשים מיומנים ומצוידים בקיבוץ, למקרה של רעידת אדמה בה ינותקו כבישים ויהיה צורך להסתמך על כוחות מקומיים.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42495896