ppWhatsApp Image 2020-12-31 at 09.20.46

אתם סגורים? פתוחים? הכלבולית עובדת כרגיל? יהיו לכם את המוצרים שאנחנו אוהבים? כדאי לאגור מזון? לספקים יהיה מספיק נייר טואלט לכולם? מים ! יהיו מים? תשמרו לנו בבקשה ביצים כי (מלא סיבות). יומן כלבולית בקורונה, מצב חירום החל ממרץ 2020

.מושגי יסוד: סימון מיקום לקוחות על הרצפה, מדרך אקונומיקה, שעות פנסיונרים, לא להתקהל ! רק שמונה מוצרים בעגלה, עם ילדים, בלי ילדים, עם כפפות, בלי כפפות, מסכות מכל הסוגים, יקר וזול, אורגינל וחיקוי, אלכוג'ל במחיר זהב, מדידת חום, חיטוי וניקוי עגלות. מה יקרה אם יהיה חולה קורונה? נסגור את הכלבולית? ואו, איזה לחץ, כמה אחריות.

איזו דרך ארוכה עובר כל מוצר עד שהוא מגיע למדף בשגרה וכמובן שבקורונה הדרך מאתגרת יותר. אז החלטנו להתארגן שלא יחסר לנו חלילה שום דבר. גילת נתנה לנו חדר צדדי בסביום והעמסנו במוצרי בסיס ונייר טואלט. במקביל ניר טרוד ומפעיל את כל הספקים שנקבל את כמות המצות הרצויה לנו לחג, כי החברים כבר לא רוצים לצאת לקנות בחוץ ("שם יש קורונה") ומצפים שהכל יהיה בכלבולית. יאיר משגע את הספקים שישלחו לנו את כל המוצרים שאנחנו צריכים ומהר, גבריאל לוחץ לקבל מלאי גבוה של ביצים ואילו ויוי אחראית קורונה בכלבולית.

הקורונה הכניסה לשגרת העבודה אלמנטים חדשים: פעמיים בשבוע שיחות זום עם צחי"ק (צוות חרום יישובי – קורונה) יניב אופיר, שרון אולמן ועוד מנהלי ענפים. דעות, הצעות, הנחיות, הנחתות, שיתוף, הקשבה, תמיכה. באמת צוות מופלא. לא הולכים לשנ"צ ביום שישי בלי מצגת זום מלחיצה של יניב על הקורונה בעולם ומה מחכה לנו בהמשך. חושבים כל הזמן מה צריך עוד לשפר ולעשות בכלבולית על-מנת שהמקום יישאר בטוח לקנייה. גם אם לא כל החברים יאהבו את הבקשות החדשות, הרי שכל החלטה התקבלה לאחר חשיבה ארוכה והתייעצויות.

WhatsApp Image 2020-12-31 at 09.20.45

מחליטים לבנות תאים לקופאיות. ארי כהן לנג בנה לנו בהתחלה מבנים זמניים ולאחר מכן בנו גלעד רפאלי ודני שרון את התאים הקבועים. מכניסים הקלטה בכריזה המייעצת איך צריך להתנהג במהלך הקנייה לכלבולית: "הכינו רשימות כתובות, "יש להימנע משימוש בטלפון". יום שני בבוקר: עשרות טלפונים.

"הלו?"

"כן בבקשה"

"יגיעו ביצים היום?"

"כככככןןןןןןןן".

הצילו……..יש לי סחרחורת.

אבל רגע, יש גם צד שני. כוחה של הקהילה שלנו הורגש במלוא עוצמתו: ילדים, נערים, צעירים ומבוגרים, כל כך הרבה עוצמות ויכולות של אנשים התרכזו ויצרו המון דברים טובים שעוד יישארו איתנו בהמשך. מתנדבים לשמירה בכניסה, מתנדבים לחיטוי הכלבולית בערב,

צוות של נערים ונערות המגיעים בכל יום לעבודה בליקוט, אריזה ושינוע של המשלוחים במערך משלוחים הפועל ונותן שירות גם כיום (מי שעדיין לא הזמין, מוזמן לנסות).

והיו רגעים של שפיות (שלי): נטע פרנק  מגיעה בכל יום להרים את המורל של כולנו, לראות שהכל בסדר והאם צריך עזרה במשהו. היא מכינה סנדוויצ'ים, דואגת לחיבוק מרחוק, עוזרת במה שצריך וממשיכה. ערן פרי מתקשר ומגיע עם אספקה של ציוד שצריך להביא מחוץ לקיבוץ ומתעניין במה עוד צריך לעזור. ציון נואמה עוסק בניהול מערך המשלוחים בהשקעה של יום ולילה לבנות את כל המערך הזה, בתפעול, ביישום ובהקשבה יומית לנערים ורתימתם לעבודה. נטליה מרמס הקימה מערכת אונליין שהיא הגשמת חלום מבחינתי, מערכת שפעילה בכל יום רביעי וחמישי ללקוחות מרוצים. דיוויד שרון הקים מערכת אונליין עם 1500 מוצרים והיא מוכנה לשימוש. בעוד כמה חודשים נעלה אותה לאוויר.

WhatsApp Image 2020-12-27 at 10.10.55

והיו עוד שליוו אותנו לאורך כל הדרך: איילת וולובסקי, הדס שוחט, היידי עפרון, אורנה צ'רבנקה, תמי הורביץ, יעל רוזנברג, לביאה בן אור, גאיה נקר, יעל פולק ואלדד ורדי ואם שכחתי מישהו, אני מתנצלת – זה רק בגלל שיש לי סחרחורת.

וכמובן, כמובן, כמובן – תודה גדולה לצוות המדהים שלי שהיו ויהיו שם כל הזמן, אלו שעבדו קשה, פעלו ותפקדו מעל ומעבר והכי חשוב שמרו על עצמם בריאים. קיבלנו המון פרגונים, חיזוקים ואהבה מהחברים ואנחנו מעריכים ומודים לכולם.

למרות החיסונים, אנחנו ממשיכים במסגרת קורונה בשגרה בסיוע אלדד ומחכים לכם עם כלבולית משודרגת, פינת לחם ויין משופרת, מסלול הליכה קל ונוח יותר למוצרי המזון במדפים חיצוניים ומדפים פנימיים שלnonfood . ואם בחרתם לקנות בחוץ ספרו לנו מה הסיבה. זה יעזור לנו להשתפר.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42495896